Träning av travhästar

Hreggi är utbildad B-tränare för islandshäst och på Island har han arbetat som avelsdomare och examinator vid unghästprov i flera år. Han har tagit en hel rad med SM-guld och tävlat för både det isländska och svenska landslaget. 1998 blev han nordisk mästare i tölt på hingsten Kjarni frá Kalv- stödum. Hans känsla för och kunskap om hästar imponerar och tillsammans med sin fru Jenny räknas han som en av de mest namnkunniga inom islandshästvärlden. Men intresset för travare har alltid funnits där i bakgrunden.

– Jag skaffade min första travare 1992. Jag sålde en islands- häst och fick en travare i inbyte, Hästeryds Katinka (e. Dor- ians Music u. Silvia Countess). Hon kvalade och sprang in 8 000 kronor. Hon fick två avkommor men det blev aldrig något av dem, berättar Hreggi.

Läs hela artikeln här: Travhästägare träffar Hreggi

 Jag trodde att hon skulle vara lite mesig i loppen eftersom hon är så snäll, men på banan blir hon tuff”

 

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>