Summering av året 2015

 

Summering av året 2015

Det gångna året har varit väldigt händelserikt på Bärby. Mycket byggande, färdigställande av bostadshus, kurser, tävlingar, visningar osv. osv…

Året började med en efterlängtad inflyttning i vårt nya stall i ridhusbyggnaden. 12 stycken stora och luftiga boxar, allt i ek och rostfritt stål med duschspilta och direkt ingång till ridhuset, otroligt lyxigt vid ruskiga dagar! Självfallet är både hästar och människor Mycket nöjda med detta – fräscht och lättarbetat.

Mars, april och maj gick i en rasande fart! Fullt med kurser, ridskola, turridningar, träningshästar, tävlingar och visningar…
Elsa tog sin examen med toppbetyg i allt från Hólar efter 3 års hårt pluggande, numera hippolog:):)
Eyvi gjorde sin hittills högsta visning, 8.81 för ridegenskaper på hans och Ella Brolins fina Vaki från Österåker. (Vaki har nu 4 st bedömda avkommor, alla i 1:a klass!!) (http://vaki.se/)
Vi hade flera bokningar på kurser än någonsin! Det känns väldigt kul att så många tycker om att komma hit till oss på Bärby.
Den största förändringen kom den 18 maj då Eyvi och Sofies dotter Freyja föddes, vilken total lycka!!! Självklart har hon redan ”ridit” några av stallets finaste hästar.

Under sommaren hade vi som vanligt våra populära ridläger för både barn och ungdomar, dagar fullspäckade med lektioner, härliga ridturer och fullt med bus!
SM kom och Eyvi startade 2 stycken hästar, Kastali från västeråsen som ägs av Gudni och Lena, Västeråsens islandshästar och Vaki från Österåker. Hreggi hade kvalat Vaka från Smara, men valde att stå över. SM var Kastalis andra tävling i sitt liv och dom tog en bronsplats i T2. Vaki gjorde även han sitt första SM och visade upp ett fint femgångsprogram.
På SM startade även våra 2 praktikanter Pierre Sandsten Hoyos och Frida Larsson som tillbringade hela våren och sommaren på Bärby. Pierre red sin Fálki och tog bla. ett SM guld i fyrgång YR!

På SM togs VM laget ut och både Eyvi och Pierre fick varsin plats. Eyvi med avelsstoet Stella från Sanda och Pierre med sin Fálki i sportlaget. Stella och Eyvi hade inte sin bästa dag under visningen på VM men åkte därifrån med en stor erfarenhet rikare.
Pierre glänste och tog hem ett guld i V1 YR, vi är alla mycket stolta över honom. Stort grattis!

Det har varit mycket smått på gården i år då vi förutom bebis har haft 9 valpar, varav Hector bor kvar här hos Elsa.

Under slutet av sommaren kom Glitnir fre Eikarbrekku (http://glitnir.weebly.com/) hem till bärby. Glitnir var Elsas skolhäst under tredje året på Hólar och dom blev ett sådant bra team att han fick komma med hem till Sverige. Vi äger honom numera tillsammans med Ante och Maggan Eklund. 2016 kommer Glitnir att tävlas av Elsa och betäcka här hemma på gården.

Det här händelserika året avslutades med  en tragedi när hela vårt fina gula bostadshus brann ner till grunden. Alla vi människor klarade oss helskinnade men Loki och Saga försvann i samband med branden.

Under hela året har vi haft duktiga Tilde, Mimmi, Jessica, Christina och Fredrik hos oss som hjälper till med allt på gården.

Tack till alla  vänner och kunder för det gångna året, hoppas att vi ses igen!

Gott nytt år och god fortsättning önskar
Eyvi, Sofie och Freyja, Elsa, Jenny och Hreggi!

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>