Kurser

Kurser/Egen helg 2023/2024

Vi har alltid kurser på gång men alla kommer inte ut här på hemsidan ring gärna om ni har funderingar kring kursdatum. Om ni är ett sällskap finns det också möjlighet att skräddarsy en egen helg (läs mer nedan). Bokning skickas till info@islandshestkonsult.se Planerade kurser: Bokas HÄR 

(Sommarens längre läger (läggs ut runt nyår) kan du läsa mer om under “Ridläger 2024”.)

24/11-26/11 2023 Helgkurs med Þórdís Erla Gunnarsdóttir.

Nu har vi lyckats boka Þórdís (Dísa) till Bärby för en helgkurs igen  Vi samlas på fredag em och inleder kursen med en clinic/demo och därefter middag. 3 privatlektioner, clinic, mat, boende för dig och din häst , bad i ”pottan”/bastu…

Pris: 4990 kr

(14) 15-16/12 2023 Eyvi kurs ( Bästa julklappen till dig själv) 

Kursen startar fredag morgon kl 09.00 men du och din häst är välkommen på torsdag kvällen. Ni rider total 3 lektioner för Eyvi samt har frågestund och kanske en Demo eller Teori. samtliga måltider, logi, bad i spa bad, boxplats eller häst hyra ingår.

Pris: 3990 kr

2024:

Nyårskursen 1-3/1 

En lyxig start på det nya året, Ridlektioner i mindre grupper med våra eller egna hästar. Fest middag i källarvalvet, Demonstration i ridhuset.mm Pris: 4990 kr. Nyårskursen är alltid 1-3 Jan skicka ett mail om du är intresserad att vara med.

10-11/2 Hästens exteriöra förutsättning för ridbarhet med Nina Bergholtz

Ta chansen och lär dig mer om exteriörbedömning och hur exteriören påverkar din häst i ridningen. Det här är en kurs som är både teoretisk och praktisk vänder sig till Islandshästryttare eller andra intresserade av Islandshästar på alla nivåer. Platser finns både med och utan häst.

Pris med med häst: 2950kr (luncher, middag, frukost, boende, stallplats, bad och bastu för de som vill på kvällen ingår).

Pris utan häst: 1000kr (lunch ingår).

23-25/2 Jenny kurs

Ridkurs för Jenny med start fredag em och slutar söndag lunch. Egen eller lånad häst. 4 ridpass, teori/demo och självklart ingår också kost och logi hela helgen samt spabad i “heita potten” och bastu.

Pris: 4490kr

22-24/3 Ridweekand Ankomst fredag morgon. 2 ridpass på fredag och lördag samt ett avslutande ridpass på söndag. Vi växlar lektionsridning i ridhuset och på utebanan med uteritter. Sommaråret rider vi en längre tur på Lördagen. Pris: 5 ridpass och övernattnings paket: 5190kr (lunch, middag, frukost, hästhyra, tillgång till “heita potten”, bastu m.m.) Blandat lektionsridning och uteritter. 

5-7/4 Prova Gadingakeppni med Nina Berholtz

Fredagen startar med teori. På lördagen är det ridlektion, program upplägg och programridning med domarkommentarer. På söndagen bli det prova på tävling med program ridning samt finaler.

Pris: Hela kursen inkl övernattning för dig och din häst och samtliga måltider: 3990 kr

Pris: Endast söndagen inkl stallplats och lunch: 800 kr

Familjedagar på Bärby (läs mer längre ner).

3 dagars ridkurs för Jenny Mandal. Jennys populära vårkurs för vana ryttare med egen eller lånad häst. Pris: 4990kr. (datum kommer).

31/5-2/6 Ridweekand Ankomst fredag morgon. 2 ridpass på fredag och lördag samt ett avslutande ridpass på söndag. Vi växlar lektionsridning i ridhuset och på utebanan med uteritter. Sommaråret rider vi en längre tur på Lördagen. Pris: 5 ridpass och övernattnings paket: 5190kr (lunch, middag, frukost, hästhyra, tillgång till “heita potten”, bastu m.m.) Blandat lektionsridning och uteritter. 

2-4/8 Ridweekand Ankomst fredag morgon. 2 ridpass på fredag och lördag samt ett avslutande ridpass på söndag. Vi växlar lektionsridning i ridhuset och på utebanan med uteritter. Sommaråret rider vi en längre tur på Lördagen. Pris: 5 ridpass och övernattnings paket: 5190kr (lunch, middag, frukost, hästhyra , tillgång till “heita potten”, bastu m.m.) Blandat lektionsridning och uteritter.

Familjedagar på Bärby Datum 2023-24;

Aktivitet för de som vill åka iväg med sina barn och ha ett mysigt dygn på landet. Ni börjar med en ridlektion på eftermiddagen som följs av en familjemiddag och bad och bastu i vårat “spa”. Sedan övernattar ni i vårt mysiga hus och på morgonen efter är det frukost följt av en utrett. Vi har hästar som passar både vuxna och barn. På gården finns också andra djur och en härlig lantlig känsla. Pris för vuxna: 2490kr och för barn: 1800kr. Planerade datum  2023: Ons 1/11- Tors2/11

Trettondags relax 5-6/1 2024 Ankomst kl 13.00 , Ridlektion på eftermiddagen. Bad och relax. 3-rätters middag i källarvalvet. Övernattning och frukost samt Uteritt söndag fm. Pris 2790 kr

Datum kommer 2024 Kort weekend kurs Nytt träningsupplägg för dig med egen häst. Ankomst söndag em, 1 ridpass sedan middag och självklart är bastu och bad tillgängligt för den som vill ha lite spa känsla. Sedan övernattning och efter frukost på måndag rider vi 1 till ridpass. Privatlektioner eller 2o2. Har du svårt att gå från jobbet på fredag em får du en senare ridtid. Pris: 2300kr.

Du kan också kika in på VÅR BOKNINGSSIDA och se ifall det finns något som passar just dig! Har du problem med att boka så skicka ett mail så hjälper vi dig info@islandshestkonsult.se

Är du intresserad av en längre kurs under sommaren kolla in Läger under rubriken Vårt utbud

Egen helg: Om ni är en grupp (8-10 pers) kan ni boka in en kurs helt efter era egna önskemål. Är ni färre än 8 personer men ändå vill boka en privat helg kan ni välja att betala för 8.

Undervisning, mat,  boende, bad&bastu, teorilektioner, stallplats eller hyra av häst ingår.
Hör av er i god tid om ni vill ha en egen helg!
PRISER 2023: 2-dagar 3790 kr ( 4 ridpass)
                          3-dagar 4590 kr ( 4 ridpass)
                          3-dagar 4990 kr ( 5 ridpass)
Det har varit stort intresse för att boka in egna helger senaste åren så var ute i god tid.
Vi har ett samarbete med HorseXplore, några helger under vår och höst, träningsläger samt Isländsk långweekend samt en vecka som heter Sommar ritt i Roslagen. Allt mycket uppskattade arrangemang.
Om du är intresserade av att läsa mer/boka in dig gå in på www.horsexplore.se läs under kategorin Islandshästar.

Vill du veta mer mejla oss gärna på info@islandshestkonsult.se