Kurser

Kurser/Egen helg 2024

Vi har alltid kurser på gång men alla kommer inte ut här på hemsidan ring gärna om ni har funderingar kring kursdatum. Om ni är ett sällskap finns det också möjlighet att skräddarsy en egen helg (läs mer nedan). Bokning skickas till info@islandshestkonsult.se

Planerade kurser: Bokas HÄR 

Sommarens längre läger (läggs ut runt nyår) kan du läsa mer om under “Ridläger 2024”.

Kommande kurser 2024:

24-26/5 Jennys vårkurs

Jennys populära vårkurs för vana ryttare med egen eller lånad häst. Pris: 4990kr.

31/5-2/6 Ridweekand Ankomst fredag morgon. 2 ridpass på fredag och lördag samt ett avslutande ridpass på söndag. Vi växlar lektionsridning i ridhuset och på utebanan med uteritter. Sommaråret rider vi en längre tur på Lördagen. Pris: 5 ridpass och övernattnings paket: 5190kr (lunch, middag, frukost, hästhyra, tillgång till “heita potten”, bastu m.m.) Blandat lektionsridning och uteritter. 

15-16/6 Kort Kurs med Jenny. En intensiv och lite kortare vistelse hos oss. Ankomst kl 14.00 ridlektion 2 o 2 följt av relax, middag och övernattning. Dag 2: Frukost, ridlektion 2 och 2 och därefter hemresa.  Pris 2400 kr (inkl undervisning, boende, stallplats, middag, frukost och Relax)

2-4/8 Ridweekand Ankomst fredag morgon. 2 ridpass på fredag och lördag samt ett avslutande ridpass på söndag. Vi växlar lektionsridning i ridhuset och på utebanan med uteritter. Sommaråret rider vi en längre tur på Lördagen. Pris: 5 ridpass och övernattnings paket: 5190kr (lunch, middag, frukost, hästhyra , tillgång till “heita potten”, bastu m.m.) Blandat lektionsridning och uteritter.

16-18/8 Ásta kurs Fredag: Vi startar runt lunch (kan man inte vara med hela fredagen går det bra att önska en senare tid). Alla hästar visas av ryttaren samt provas av Ásta sedan går vi igenom vad ekipaget behöver träna på för att utvecklas samt vad fokus ska ligga på över helgen. Lördag: På lördagen rider alla en privatlektion för Ásta och forsätter på fredagens arbete. För de som vill ha två träningspass med sin häst finns möjlighet till ett pass i markarbete/longering med Elsa. På kvällen har vi en frågestund/clinic där Elsa och Ásta visar några hästar och pratar om träning. Söndag: Ridpass för Ásta 2 o 2. Pris: 4990kr (inkl. mat, boende, undervisning, bad/bastu, uppstallning/hästhyra)

Familjedagar på Bärby Datum 2024;

Aktivitet för de som vill åka iväg med sina barn och ha ett mysigt dygn på landet. Ni börjar med en ridlektion på eftermiddagen som följs av en familjemiddag och bad och bastu i vårat “spa”. Sedan övernattar ni i vårt mysiga hus och på morgonen efter är det frukost följt av en utrett. Vi har hästar som passar både vuxna och barn. På gården finns också andra djur och en härlig lantlig känsla. Pris för vuxna: 2490kr och för barn: 1800kr. Planerade datum  2023: Ons 1/11- Tors2/11

2025:

Nyårskursen 1-3/1 

En lyxig start på det nya året, Ridlektioner i mindre grupper med våra eller egna hästar. Fest middag i källarvalvet, Demonstration i ridhuset.mm Pris: 4990 kr. Nyårskursen är alltid 1-3 Jan skicka ett mail om du är intresserad att vara med.

Trettondags relax 5-6/1 2025 Ankomst kl 13.00 , Ridlektion på eftermiddagen. Bad och relax. 3-rätters middag i källarvalvet. Övernattning och frukost samt Uteritt söndag fm. Pris 2790 kr

.

Du kan också kika in på VÅR BOKNINGSSIDA och se ifall det finns något som passar just dig! Har du problem med att boka så skicka ett mail så hjälper vi dig info@islandshestkonsult.se

Är du intresserad av en längre kurs under sommaren kolla in Läger under rubriken Vårt utbud

Egen helg: Om ni är en grupp (8-10 pers) kan ni boka in en kurs helt efter era egna önskemål. Är ni färre än 8 personer men ändå vill boka en privat helg kan ni välja att betala för 8.

Undervisning, mat,  boende, bad&bastu, teorilektioner, stallplats eller hyra av häst ingår.
Hör av er i god tid om ni vill ha en egen helg!
PRISER 2023: 2-dagar 3790 kr ( 4 ridpass)
                          3-dagar 4590 kr ( 4 ridpass)
                          3-dagar 4990 kr ( 5 ridpass)
Det har varit stort intresse för att boka in egna helger senaste åren så var ute i god tid.
Vi har ett samarbete med HorseXplore, några helger under vår och höst, träningsläger samt Isländsk långweekend samt en vecka som heter Sommar ritt i Roslagen. Allt mycket uppskattade arrangemang.
Om du är intresserade av att läsa mer/boka in dig gå in på www.horsexplore.se läs under kategorin Islandshästar.

Vill du veta mer mejla oss gärna på info@islandshestkonsult.se