Träning/In- & Tillridning

Vi erbjuder inridning/tillridning samt träning inför avelsbedömning. Gångartsutveckling och vidareutbildning av sin häst är väl investerade pengar för alla ryttare och avlare. Islandshästkonsult är SIF auktoriserad B-tränar anläggning (en av få i Sverige). Tränare är Elsa Mandal Hreggvidsdóttir och Hreggvidur Eyvindsson med assistans av gårdens övriga medarbetare.

Elsa Mandal Hreggvidsdóttir är huvudtränare på Bärby. Hon är utexaminerad från Hólar 2015. Hólar är en högskola på Island som är specialiserad på Islandshäst. Elsa gick 3 år och är nu Hippolog (ridlärare 3 och C-tränare). Elsa tävlade mycket som ungdom med många SM och NM medaljer samt final på Landsmót på Island. Efter studenten åkte Elsa till Island för att jobba med träning av hästar på en av Islands största avelsgårdar. Sedan 2016 jobbar Elsa med att träna hästar här på Bärby och har tävlat aktivt i Sverige sista åren. Hon har ridit flera SM finaler och har har i år ridit final på årets båda nivå 1 tävlingar deltagit på sport SM, ridit A-final i B-flokk på GK-SM samt vunnit tölten på GK-SM. Elsa visade sin första häst på avelsvisning när hon var 15 år gammal och har sedan dess visat flera hästar samt tränat många hästar inför avelsvisning. Sitter i styrelsen för SIF avelsstiftelse.

Hreggvidur är B-tränare och har under åren visat mängder av avelshästar samt även varit avelsdomare under många år. Flera SM samt NM guld i bagaget sedan tävlingskarriären och varit årets avelsvisare i Sverige. Besitter en gedigen kunskap om hästträning. Är även B-tränare för travhäst.

Matilda Hagman jobbar som stallchef och har utbildat sig på Wångens hippolog program. Har ansvar för hästarnas dagliga skötsel och deltar i träningen. Har tidigare jobbat på Island med träning och skötsel av hästar. Matilda går just nu SIFs ridlärar utbildningar och jobbar även på ridskolan.

Vi tar hand om din häst på bästa möjliga sätt och kommer tillsammans överens om målet med träningen. Du får gärna besöka oss och i slutet av träningsperioden finns möjlighet att ta privatlektioner tillsammans med din häst. Hovslagare finns på gården.

Välkommen att höra av dig för mer information och bokning.

info@islandshestkonsult.se

Priser:  (alla priser exkl moms)

  • Sto / Valack / månad  7500 kr  inkl skötsel , foder och träning
  • Hingst/månad 8000kr inkl skötsel, foder och träning
  • Kortare Perioder 300 kr/ dygn
  • Visning av häst som varit tränad minst en månad 3000 kr (resa och omkostnader tillkommer)
  • Visning av häst utan träning innan eller träning kortare en månad 5000 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *